Studio Inmiddels

Een kijkje in mijn studio

Eens in de maand schrijf ik, samen met Digna van Digna4styling, een binnenkijkerblog voor de Zeeuwze. Nu mogen jullie een keer bij mij ‘binnenkijken’, nou ja in mijn studio dan 🙂

Model: Tess – Mua: Melissa Vogel

Als ik portfolio foto’s laat zien tijdens een workshop fotografie dan zijn mensen vaak verbaasd. ‘Huh, maak je die foto’s in deze ruimte?’ . Ze zijn het er allemaal over eens dat het licht perfect is, maar dat je in zo’n ‘kleine’ruimte toch kan maken wat ik maak daar zijn ze verbaasd over?  Dus daarom wil ik in deze blog jullie een kijkje laten nemen in mijn studio. Deze studio bevindt zich op de eerste etage van Inmiddels in het centrum van Middelburg. De ruimte is (maar) 15 m2, maar meer heb ik eigenlijk ook niet nodig. Ik heb een witte muur, met een witte ondergrond. Dit is eigenlijk een achtergrond van fotoachtergronden.nl maar ik gebruik het zeil als ondergrond, omdat ik het bruine laminaat vaak te donker vind. Deze ondergrond kan ik dus altijd ook nog als achtergrond gebruiken. Twee vliegen in één klap dus 😉 . Overigens is de andere kant bruin/goud en daar wil ik binnenkort ook mee gaan werken, maar daar over een tijdje meer over.

Als ik kindjes fotografeer kan ik deze vloer ook als achtergrond gebruiken door van boven te fotograferen. Dan kunnen ze lekker kruipen of op de grond spelen in de studio.

Toen ik de studio 1 jaar geleden ging huren, heeft Marcel (mijn vriend) eerst een ombouw om de verwarming heen gemaakt zodat ik ook tegen het licht in kan fotograferen, anders zit je steeds moeilijk te doen met een verwarming weg poetsen in Photoshop. Ook is dit een zeer gewild plekje omdat de studio in Middelburg centrum is en er buiten altijd veel te zien is. Er lopen allemaal mensen nietsvermoedend langs en dan is het wel leuk om dat van boven (vanaf de 1e etage) gade te slaan. Als er een kindje in de studio is, kunnen we dan weer van alles verzinnen. ‘kijk eens naar dat hondje’ en zo krijg je dan weer een spontane foto. En het raam geeft ook een leuke sfeer aan de foto.

Jaz

Model: Merel – Mua: Chantal Kerkhove

Model: Christa – Mua: Mirella Herwegh

Ik vind het altijd fijn om met een witte achtergrond te fotograferen. Ik kan mijn portret dan lekker ‘eruit’ laten springen en dan vooral de ogen ;). In de studio heb ik ook een paar zelf gemaakte apple boxes staan, rechtsonder op de foto. Makkelijk te gebruiken om op te zitten en je kan er verschillende levels van maken.

Model: Tirza – Mua: Chantal kerkhove

Model: Chloë – Mua: Melissa Vogel

Aan de andere kant van de studio hebben we de muur grijs geschilderd. Dit om te kunnen variëren in achtergrond. Ik vind ook dat bepaalde ogen of kleding tegen de grijze muur super goed uitkomen. En het heeft ook iets zachts.

Model: Nina –  Mua: Chantal Kerkhove

En in deze kleine ruimte heb ik zelfs een heel tof hoekje. Waar het overigens heerlijk is om daar in het zonnetje te zitten en dan mensen te kijken. Als je daar eenmaal gaat zitten wil ik gewoon niet meer opstaan. Maar ik kan er ook hele toffe portretten maken. Tevens kan ik de hoek eruit halen en ergens anders in de studio zetten. Hoe makkelijk is dat!

Model: Tess – Mua: Melissa Vogel

Model: Fiebe – Mua: Melissa Vogel

Verder moet ik er natuurlijk ook bij vertellen, dat je niet alleen het perfecte licht nodig hebt en een witte of grijze achtergrond, maar dat het ook veel uitmaakt wie je voor je lens hebt staan. Of hoe jij je model zo laat poseren dat het een mooi beeld wordt. Ook eventueel visagie kan je plaatje helemaal af maken. Maar qua ruimte heb ik dus niet veel nodig.

Willen jullie nu een kijkje nemen in de studio? Dat kan! Aanstaande zondag, 2 april, bestaat Inmiddels 1 jaar en de studio is open van 13.00 uur t/m 17.00 uur. Tot dan!

Andere binnenkijkers kan je hier vinden.

 

 

Contact

T +31 6 13452895 

lindahemmesfotografie@outlook.com

Studio Middelburg, Zeeland NL

Social

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden?

Nieuwsbrief

* indicates required

Instagram posts

ThePerfectWedding.nl

Linda Hemmes fotografie 10 uit 8 ervaringen