Fotograferen in Italie. Wat zit er in mijn camera tas?

Ja, ja het is gelukt! Mijn tas is gepakt.

Elke keer als ik een trip ga maken, staat er op mijn to-do-list om een dag van te voren klaar te zijn, maar helaas ook dit keer is dat niet gelukt :). Gelukkig had ik wel al van alles bij elkaar geschraapt dus nu staat het klaar, geen nachtwerk deze keer. Vroeg onder de wol kruipen dan maar.

Maar wat neem ik nou eigenlijk allemaal mee? Om te beginnen wilde ik lekker zomerse kleding meenemen, want ja van de week was het 20 ° maar de weersvoorspellingen zijn niet zo heel goed en de kou komt ook richting Rome. Dus laagjes dan maar!

Als ik hier in Nederland een shoot plan dan heb ik mijn hele auto volgeladen met allemaal spullen, want stel je voor dat je iets niet bij je hebt. Maar dat kan ik nu natuurlijk niet doen. Ik ben gebonden aan een trolley (voor de camera en de laptop) en een handtas als handbagage en uiteraard een koffer voor in het ruim. Want met alleen de 12 kilo handbagage ga ik het niet redden. Die cameratas weegt al 8.5 kilo!. Nu dus fingers crossed dat ik niks vergeten ben en anders moeten we maar improviseren.

Cameratas fotograaf op reis

Wat neem je mee op reis in je cameratas als fotograaf?

Wat zit er nou allemaal in mijn camera tas?

  • twee camera’s, de Canon 6D en de Canon 50D (backup camera)
  • Mijn favoriete lens de 24-70 mm 2.8, uiteraard de 50 mm, telelens 70-200 mm en groothoek 17-40mm
  • twee flitsers (we gaan met daglicht fotograferen maar ik heb ze voor de zekerheid bij me, mochten we niet genoeg licht hebben op een locatie)
  • MagMod + kleur filters
  • genoeg batterijen en geheugen kaartjes
  • visite kaartjes

Verder heb ik een reisstatief, Mac book pro en een reflectiescherm bij me.

Niet vergeten, kleding en accessoires!

Omdat we op hele toffe locaties gaan fotograferen hebben we een ‘aantal’ sets kleding mee genomen o.a. van Sebastian den Herder Meer Mode..   Denk niet dat we te weinig kleding hebben maar ja je weet maar nooit. De teller staan nu op 8 jurken (diverse kleuren), 2 rokken, broek, blouses en een body. Denk dat we best genoeg hebben. Daarnaast mogen de sieraden, de klemmen en spelden (als de kleding te groot is) niet ontbreken.

Verder neemt Sunna ook een koffer mee met een aantal sets kleding en schoenen en sleept Chantal de visagie en haarstyling benodigdheden mee.

Okay, ongemerkt heb ik toch wel weer veel bij me. En 10 minuten geleden dacht ik, ik neem maar één paar schoenen mee, maar nu ik dit zo opschrijf weet ik dat dat echt onmogelijk is. Conclusie dat 2e paar moet echt mee!

Wil je ons volgen tijdens deze trip? Dat kan! We (Sunna & Chantal) gaan heel veel posten op Instagram en Facebook. En als het lukt (met het programma) gaan we zeker live 😉

 

 

Contact

T +31 6 13452895 

lindahemmesfotografie@outlook.com

Studio Middelburg, Zeeland NL

Social

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden?

Nieuwsbrief

* indicates required

Instagram posts

ThePerfectWedding.nl

Linda Hemmes fotografie 10 uit 10 ervaringen